ИМОР

МЕЃУНАРОДНИ НАГРАДИ
Златната награда eLearning Awards 2007 за проектот Заеднички вредности.
Првата награда на Global Junior Challenge 2004, Рим за проектот Младите имаат збор против тероризмот.

Банер за 10 години постоење
 

За ИМОР

article 1

ИМОР ја освои златната награда на престижниот натпревар nätet viagra 200 mg buy eLearning Awards 2007 за проектот cosa e autopzionibinarie Заеднички вредности

Проектот binäre optionen über maxblue Младите имаат збор против тероризмот ја освои првата награда на интернационалниот натпревар во категорија за млади до 18 години на binäre optionen am wochenende Global Junior Challenge 2004, Рим.

binary options uk trading demo Интерактивна мрежа за образование и ресурси - ИМОР е организација чија трајна определба е подготвување и оспособувањето на луѓето од различни заедници во духот на меѓукултурно разбирање и соработка, граѓанско општество, демократија, активно вклучување и плурализам, промовирање на недискриминација и еднакви можности;

развој на позитивно опкружување во кое се почитуваат човековите права, правото на вработување, едукација, правата на маргинализираните, исклучените и хендикепираните, ранливите групи, фамилии, групи со ризик и поддршка при нивна инклузија во општеството со користење на позитивни практики на ЕУ и пошироко.

ИМОР оформува мрежа од луѓе кои комуницираат интернационално, разменуваат искуства, ги ценат другите култури, се отворени за соработка, ги премостуваат границите и бариерите кои за другите се непремостиви со посредство на компјутерските и комуникационите технологии. На таков начин, се градат глобални граѓани за кои космополитизмот е нормално секојдневие.

ИМОР остава значајна трага и печат со својата работа во Република Македонија и ја промовира Република Македонија на интернационално ниво со своите постигнувања.

Со влегувањето во basixfx forex финале на значајни интернационални натпревари во конкуренција на стотици проекти од сите континенти, swiss binäre optionen освојувањето на прва награда robot per fare trading opzioni binarie на charts für binäre optionen bdswiss престижниот Global Junior Challenge во Рим 2004 година, златна награда нанатпревар anyoption com wiki eLearning Awards 2007и со другите успеси кои ги постигнува на интернационалната арена, ИМОР го потврдуват својот квалитет и предаденост во работата.

Општи податоци

Име: Здружение на граѓани “Интерактивна мрежа за образование и ресурси”, Битола - ИМОР.

повеќе...

 

Мисија

binaire opties iq option Мисијата на ИМОР е оспособување на младиот човек во духот на меѓукултурно разбирање и соработка, граѓанско општество и демократија...
повеќе...

 

Активности

Работа со млади, граѓанско општество, образование, меѓуетеничко разбирање, човекови права, екологија...
повеќе...

 
 • world forex exchange rates
  ИМОР
  членува во домашни и меѓународни формални мрежи како автономна и рамноправна членка:

   лого за 25. годишница на iEARN.

  Од 1988 година, глобалната мрежа на iEARN едукатори, млади, координаторите и поддржувачи работи на изградбата на глобална соработка во која сега се активни повеќе од 40.000 училишта и младинските организации во 140 + земји. Денес, повеќе од 2.000.000 студенти секој ден се ангажирани во iEARN во работа на проекти - учење заедно, и работат заеднички за да дадат значаен придонес за здравјето и благосостојбата на планетата и нејзините луѓе.

 • Невладини организации

   

  • برنامج كتابه ع صور Размена на информации: Фондација ИООМ Скопје, Институт за трајни заедници,Македонски центар за меѓународна соработка, Институт за меѓународна соработка.
  • generic seroquel online Активна комуникација: Caretakers of the Environment International , Унија на средношколци на Македонија.
  • binäre optionen gewinne Соработка на заеднички проекти: Друштво за заштита на животните "Срна" Скопје ; Колегиум Битола; Биосфера Битола ; Гардијан Битола; Граѓански патеки од Битола; Членки на коалицијата Мозаик; Членки на коалицијата Доста е; Catholic Relief Services - Macedonia ; iEARN International ; Happy Fultz Албанија; Младински независни иницијативи, Албанија; Младински центар Приштина, Косово; Гимназија Крушевац, Србија; Фондација за образование, наука и култура, Софија, Бугарија; училиште "Thimi Marko", Корча, Албанија.
 • Владини

   

  • handla Sildenafil Citrate på nätet Размена на информации: Министерство за образование и наука
  • welches zeitfenster binäre optionen Активна комуникација: Агенција за млади и спорт, Национална комисија на УНЕСКО за Македонија
  • optionweb it Соработка на заеднички проекти: Национална комисија на УНЕСКО за Македонија,Единица на локална самопурава Битола, Агенција за млади и спорт, Биро за развој на образованието.

   

  Приватен и јавен сектор

   

  • Размена на информации: Македонски Телекомуникации, МТнет, LDK Consultants, Министерство за финансии, Претседателски кабинет.
  • Соработка на заеднички проекти: Македонски Телекомуникации, МТнет.

Прирачник

  прирачник за граѓанско општество

Материјали

ИМОР нуди материјалите/ресурси подготвени од страна на ИМОР и iEARN кои можат да се користат за стручно и професионално усовршување и развој со означување на сопственоста.
За да пристапите до материјалите треба да се најавите/регистрирате.

Обуки

ИМОР и неговите членови нудат обука, поддршка и експертиза во низа области.
Обуките се наменети за ученици, млади и возрасни слушатели.
Информирајте се повеќе за областите за кои ИМОР нуди обуки поврзувајќи се на следниот линк.

Услуги

Здружението Интерактивна мрежа за образование и ресурси ИМОР нуди голема лепеза услуги во сферата на компјутерските, комуникационите технологии и мултимедијата, проектно базирано учење, формалното и неформалното образование, стручниот и професионален развој, раководењето со човечките ресурси, управуањето со организациите, менаџирањето со проекти, истражувања, консултантски услуги и инженеринг.